Názory a články

Radní Pardubického kraje na svém pondělním jednání rozhodli o vyhlášení výběrového řízení na výstavbu nových výjezdových základen Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje v Litomyšli a ve Svitavách. Jedná se o pokračování dlouhodobého trendu, kterým chce kraj zlepšovat nejen zázemí záchranářů, ale také zajišťovat snadnější napojení na...

V Pardubickém kraji už na rozdíl od mnoha dalších krajů v republice nenajdete kojenecké ústavy. Zařízení ve Veské u Sezemic a ve Svitavách jsou transformovaná ve svém obsahu a náplni na nový druh zdravotnických a sociálních služeb zejména pro děti a rodiny v okamžité nouzi nebo pro děti se závažným onemocněním a jejich rodiny. Zároveň budovy...

Pardubický kraj se každoročně podílí na vyhlášení Ceny za vynikající úroveň diplomové práce studentů a studentek Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice. Letos komise vybrala diplomovou práci studentky magisterského oboru Kamily Augustinové, která se věnovala tématu akutního a plánovaného císařského řezu. Cenu s finančním darem...

Setkání ředitelů krajem zřizovaných organizací v oblasti zdravotnictví svolala k řešení aktuálních problémů náměstkyně hejtmana Pardubického kraje pro zdravotnictví Michaela Matoušková. Hlavním tématem bylo další fungování nemocnic a organizací s ohledem na novelu Zákoníku práce, která neumožňuje služby delší než 12 hodin.

Roztáčíme kola Automatických mlýnů, i takto zněl podtitul Grand Openingu Automatických Mlýnů v Pardubicich. Nový kulturní, společenský a vzdělávací středobod Pardubic znovu ožívá. Pardubický kraj zde otevírá Gočárovu galerii. Slavnostní otevření si nenechala ujít ani náměstkyně hejtmana Michaela Matoušková.

O stravovacím pavilonu v Pardubické nemocnici jsme za několik posledních let slyšeli mnohé, tak je třeba doplnit informace. Před prázdninami jsme totiž opět najeli na plný provoz stravovacího provozu a tak jsem si šla kvalitu stravování vyzkoušet na vlastní kůži.

Ve čtvrtek jsem přijela podpořit Oblastní spolek Českého červeného kříže v Ústí nad Orlicí, koordinovaný letitým členem ČČK Jiří Preclík . Širokou veřejnost seznamují skrze tyto akce, na které přispívá Pardubický kraj, interaktivní stánky s první pomocí.

V našem Dětském centru Svitavy jsou stavební úpravy zdravotního úseku a oprava střechy v plném proudu. Dochází zde k novému vnitřnímu rozložení příček a tím ke změně dispozic jednotlivých pokojů a k rekonstrukci střešní krytiny.