Názory a články

O stravovacím pavilonu v Pardubické nemocnici jsme za několik posledních let slyšeli mnohé, tak je třeba doplnit informace. Před prázdninami jsme totiž opět najeli na plný provoz stravovacího provozu a tak jsem si šla kvalitu stravování vyzkoušet na vlastní kůži.

Ve čtvrtek jsem přijela podpořit Oblastní spolek Českého červeného kříže v Ústí nad Orlicí, koordinovaný letitým členem ČČK Jiří Preclík . Širokou veřejnost seznamují skrze tyto akce, na které přispívá Pardubický kraj, interaktivní stánky s první pomocí.

V našem Dětském centru Svitavy jsou stavební úpravy zdravotního úseku a oprava střechy v plném proudu. Dochází zde k novému vnitřnímu rozložení příček a tím ke změně dispozic jednotlivých pokojů a k rekonstrukci střešní krytiny.

Vedle stavby nové budovy Nemocnice následné péče v Moravské Třebové, která byla otevřena v loňském roce, pokračují také další krajské investice do této zdravotnické organizace. Tou nejvýznamnější je rekonstrukce části objektu ředitelství a jeho částečná přeměna na laboratorní prostory, a to včetně moderního vybavení. Celkové náklady včetně dalších...

V oblasti projektových záměrů, které schválila Rada kraje, je plán vybudovat nové výcvikové středisko pro složky integrovaného záchranného systému (IZS). Sídlit bude v rekonstruované části budovy Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje (ZZS PAK) v Průmyslové ulici 450 v Pardubicích.

Jedním z dlouhodobých cílů Pardubického kraje v oblasti zdravotnictví je zkvalitňování zázemí pro výjezdové posádky zdravotnických záchranářů. V roce 2015 se za 11 milionů korun nového zázemí dočkali záchranáři v Hlinsku, kteří se přesunuli z polikliniky do budovy bývalé veteriny. Nyní kraj připravuje vybudování další garáže ke stávající budově za...